Conferința de încheiere a proiectului

Membrii echipei au prezentat cele două cercetări din cadrul proiectului Discriminarea Imigranților în Domeniul Drepturilor Civile (DIM): 

Subiectele care au generat cele mai multe dezbateri la conferința de încheiere au fost cele legate de reacțiile “apocaliptice” ale presei față de problema migrației și cele referitoare la cotele stabilite de Comisia Europeană. S-au mai purtat discuții legate de faptul că străinii care au absolvit medicina în România nu au voie să o practice. În mediul academic, studenții străini întâmpină numeroase dificultăți.

Conferința s-a încheiat cu o dezbatere pe temele Acordului încheiat între Uniunea Europeană și Turcia și a reacției populației locale la tentativele Ministerului de Interne de a amenaja centre pentru migranți la Satu Mare și Vama Veche. La discuții au fost invitați reprezentanți ai presei și ai organizațiilor neguvernamentale care oferă asistență directă străinilor.

Conferința de încheiere a avut loc joi, 21 aprilie, 2016, la Sala Albastră a Institutului Național de Statistică, București. Proiectul s-a derulat în perioada 1 martie 2015 – 30 aprilie 2016 și a avut un buget de 83.018,4 euro, din care 74.664 euro finanțare nerambursabilă. A fost finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul fondului ONG în România. www.eeagrants.org.

Mai multe informații la contact.imigranti@gmail.com și www.imigranti.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *