Echipa

 

Luciana Lăzărescu

luciana

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)

Funcție: Coordonator proiect / Cercetător senior ARPS

Despre: A absolvit facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București și are o experiență de aproape 20 de ani în sectorul ONG, în furnizarea de servicii directe pentru categoriile vulnerabile, cercetare și management. Luciana lucrează de peste 10 ani în domeniul migrației și drepturilor omului. Este interesată de azil și migrație, de impactul politicilor sociale asupra migranților și rețelele transnaționale.


Adriana Iordache

1098178_10152254867741590_2146435951_n

Organizație: Societatea Academică din România (SAR)

Funcție: Cercetător senior SAR

Despre: Este doctorand în cadrul Școlii de Științe Pollitice a Universitășii din București, cu lucrarea „O analiză comparativă a jurisprudenței CEDO şi a deciziilor Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România”. A absolvit un Master în studii de gen în 2010, la Universitatea Central Europeană din Budapesta, Ungaria.

În cadrul Societăţii Academice din România (SAR) îndeplinește sarcini de cercetare, colaborează cu alți experți SAR sau externi, redactează rapoartele și se ocupă de predarea lor la termen în cadrul proiectelor SAR pe iniţiative anti-corupție, promovarea statului de drept și anti-discriminare.

În trecut a contribuit la redactarea unor studii despre: cadrul legislativ al sectorului non-profit în România, factorii care influențează percepția candidaților de gen feminin în alegerile generale; cadrul legislativ al inițiativei cetățenești (studiu comparativ); influența mass-media asupra participării politice a tinerilor.


Laura Ștefănuț

laura profil

Organizație: Jurnalistă independentă, Societatea Academică din România (SAR)

Funcție: Coordonatoare comunicare

Despre: Jurnalistă, a scris pentru ziarul național România liberă și a lucrat la televiziunea DIGI 24. În prezent are o bursă de excelență în jurnalism (Balkan Fellowship for Excellence in Journalism 2015), colaborează cu televiziunea publică germană și presa independentă din România (totb.ro, Casa Jurnalistului, Decât o Revistă).

În 2011 a fost prima jurnalistă din România care a scris despre abuzurile asupra imigranților filipinezi din țară, cu ajutorul unei burse Freedom House. A continuat să acopere subiectul, iar în 2013 a primit o bursă din partea Departamentului de Stat American, pentru a documenta în Chicago problemele și soluțiile imigranților. Un an mai târziu, a realizat, împreună cu regizoarea Ioana Păun, piesa “Produse domestice” – un performance despre bonele filipineze din România, cu mize sociale și de advocacy.

Scrie în special pe teme sociale. A fost autoarea unor studii despre mass-media din România pentru volumul România Noului Val și Raportul FreeEx – Libertatea Presei în România.


Valentina Dimulescu 

Valentina

Organizație: Societatea Academică din România (SAR)

Funcție: Cercetător junior SAR

Despre: Valentina a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, secţia de limbă engleză (Universitatea Bucureşti), un masterat în Stiințe Politice la Universitatea Central Europeană (CEU) din Budapesta (Ungaria) și detine o a doua diplomă de masterat în Integrare Europeană de la Centrul pentru Studii Europene de Integrare (ZEI) din Bonn (Germania).

Subiectul tezei de masterat realizată în cadrul ZEI s-a axat pe tematica imigrației ilegale din zona Mediteranei și răspunsul Uniunii Europene. Această cercetare a fost publicată în jurnalul Interdisciplinary Political Studies sub titlul “Migrants at the gates: The external dimension of the EU’s migration policy in the South Mediterranean”. Experiența practică în domeniul migrației constă în cunoștințele acumulate în cadrul Ambasadei Republicii Islamice Pakistan din România. În cadrul acestei instituții a asistat secția consulară în activitatea referioare la acordarea vizelor de ședere pentru cetățeni pakistanezi în România. De asemenea, ea a menținut legătura cu instituțiile românești, inclusiv cu cele care gestionează situația imigranților, precum MAE, Poliția Română și Poliția de Frontieră.

Valentina este fostă bursieră a Fundaţiei Konrad Adenauer (KAS) și a efectuat o serie de stagii de practică în cadrul unor entități precum Ambasada Marii Britanii din România și Universitatea Națiunilor Unite, Vice-Rectoratul din Europa (Bonn). În plus, Valentina a publicat articole în jurnale academice internaţionale pe teme legate de politica românească și de afacerile europene. În prezent, ea lucrează ca cercetator în politici publice în cadrul Societăţii Academice din România (SAR).


Andra Panait

imagine 2_Andra

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)

Funcție: Cercetător junior ARPS

Despre: Este licențiată în Sociologie și a absolvit masteratul în Antropologie, dezvoltare comunitară și regională, din cadrul Universității București. În prezent este interesată de substratul crizelor umanitare, aculturație, negocierea diferențelor culturale și (re)definirea identității. Experiența academică în domeniul migrației constă în realizarea tezei de master privind percepțiile migranților asupra instituțiilor din România, pe baza așteptărilor conturate în urma experienței de migrație. Are experiență din proiecte privind:

 • efectele migrației pentru muncă în comunitățile de la origine (Fundația Soros);
 • barometrul integrării imigranților în România (Centru de Cercetare și Documentare în domeniul Integrării Imigranților);
 • experiența subiectivă a integrării și a expunerii la o nouă cultură pentru refugiații vulnerabili dintr-un centru de recepție (internship Centru de Cercetare și Documentare în domeniul Integrării Imigranților).

A colaborat cu diverse organizații în proiecte de cercetare privind comunitățile de romi, inegalitățile de gen, mobbing-ul și formele de discriminarea la locul de muncă.


Patricia Gogoașă

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)

Funcție: Asistent proiect


Mariana Ciomârtan

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)

Funcție: Responsabil financiar


Marius Antofi

Instituția: Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Funcție: Expert


Voluntari:

Nicoleta Carmen Olteanu

img005

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)

Despre: Este absolventă de Relații Internaționale și Studii Europene și Masterand în Știinte Politice (Politica în Europa – State, Frontiere și Societăți, în cadrul Universității București). Este interesată de cercetarea în domeniul migrației, multiculturalismului și integrării imigranților, cu focus pe Statele Baltice și Nordice. A participat la conferințe internaționale în domeniul migrației și la diverse stagii și proiecte de voluntariat în sectorul ONG și în mediul academic.


Maria Pozsar

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)


Claudia Duică

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)


Ștefan Pistol

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)


Ioana Vorochevici

Organizație: Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS)

2 thoughts on “Echipa

 • Dragilor
  Sunt un angajator din Deva, Hunedoara si incerc sa creez in fabrica noastra locuri de munca pentru persoane dezavantajate. Putem oferi unui sau mai multor imigranti locuri de munca in conditii decente in industria alimentara (doar legal, nu stiu nimic de reglementarile in vigoare, insa ne putem implica in rezolvari de acte) . Daca credeti ca pot ajuta in acest fel va rog sa imi spuneti ce as putea face.
  Va felicit pentru ceea ce faceti!
  Cu bine si spor
  Marius Gabor

 • Bună ziua, mulțumim pentru mesaj și felicitări pentru inițiativă! Vă vom contacta via email pentru a discuta subiectul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *