Hărți ale migrației globale

Migrația internațională a trecut prin schimbări majore în ultimii ani. Vă propunem o serie de hărți recente care ilustrează fluxurile de migranți în lume.

Harta destinațiilor imigranților

Este o hartă care arată cine sunt imigranții majoritari din diverse regiuni. Imaginea e realizată pe baza datelor din 2013 obținute de la Organizația Națiunilor Unite.

Vezi aici imaginea la dimensiune maximă.

Sursă: Vox

Screenshot 2015-08-04 12.58.07

 


Harta interactivă a numărului de imigranți și emigranți din diverse state

Este o hartă realizată de Migration Policy institute, pe baza datelor estimative oferite de Organizația Națiunilor Unite. În ceea ce privește România, trebuie avut în vedere faptul că Institutul Național de Statistică înregistrează drept imigranți și românii care se întorc în țară, după ce au locuit o perioadă și obținut reședință în alt stat.

Pentru versiunea interactivă a hărții, click aici.

Screenshot 2015-08-04 13.09.13

 


Harta destinațiilor pentru refugiați

În jur de 60 de millioane de oameni și-au părăsit țările din cauza conflictelor și se află în prezent în diverse state. Doar în 2014 s-au înregistrat aproape 14 milioane de cazuri. Mai jos, o hartă cu destinațiile refugiaților, realizată de NY Times, pe baza datelor ONU.

Screenshot 2015-08-04 13.29.39

 

 Ne poți citi și pe facebook.

 

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *